plastens mange muligheder

hvorfor plastik

Plastik er et af nutidens mest udskældte materialer, men det kan faktisk være en bæredygtig løsning. Lineær økonomi, hvor fokus er på at producere, købe og smide væk, spiller en alt for stor rolle i samfundet i dag. Derfor er det vigtigt at vælge materialer, der kan genanvendes, og at levere kvalitetsløsninger, der lever op til standarderne – for virksomheder har et stort ansvar for miljø og klima.

Plast Solutions er en af Danmarks største leverandører af produkter og montører til anlægsbyggerier i grønne procesindustrier som akvakultur, biogas og anden industri. Vores kunder står bag mange forskellige løsninger, der transporterer vand, spildevand og biogas gennem rørsystemer både i Danmark og udlandet. Løsningerne kan være præfabrikerede siloer og tanke, brønde, køleanlæg, rørføring og installation af pumper, vekslere, og præfabrikation og montering af manifolde. Produkterne udbydes i både PE, PP, PVC, PVDF og præisolerede rør – og laves både præfabrikeret og på site. Fokus er på kvalitet, bæredygtighed og ekspertise.

Plast Solutions lægger vægt på at skabe den bedst mulige løsning og genanvende så meget som muligt. En vigtig del af vores arbejde er at tegne og beregne i vores tekniske afdeling, så produkterne lever op til de påkrævede standarder og kravspecifikationer. Derudover stiller de store krav til deres leverandører, som skal kunne dokumentere livscyklusanalyser.

Plast er let at transportere og har en meget lang levetid (op mod 100 år), og når det graves op igen, kan det genanvendes. Derudover bliver al deres produktionsaffald samlet op og kørt til genanvendelse til ny rørproduktion. Plast er ofte i udbud mod beton og glasfiber. Dog er store dimensioner af glasfiber ofte billigere, men når glasfiber ikke kan genanvendes efter endt levetid, må det kasseres som affald. Plast er cirkulært og kan indgå i flere livscyklusser, hvor det kan genanvendes til andre plastprodukter efter at have været brugt til drikkevandsproduktion.

Samfundet har længe været baseret på en lineær økonomi, hvor fokus er på at producere, købe og smide væk. Plast Solutions mener derimod, at plast er en del af den cirkulære økonomi og en bæredygtig løsning.

da_DKDanish